четвъртък, 4 юли 2013 г.

Домашна юфка


Всяка година по това време си приготвям домашна юфка за зимата. Аз и съпругът ми много я обичаме. Става много вкусна.

Продукти:
1 л. прясно мляко
10 яйца
200 гр. грис
сол
брашно

Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с миксер, прибавяме солта, затопленото прясно мляко и гриста.
Замесваме меко тесто.




Разделяме го на 10 топки.



Всака топка разточваме на средно дебела кора и поставяме на слънце да изсъхне.



След около 1 час обръщаме корите за да могат да "цъфнат".



След като изсъхнат добре ги натрошаваме и печем до зачервяване във фурната. Оставяме за истинат и ги прибираме в торба от плат.


Цяла зима си варим от тази юфка!

2 коментара:

Рецептата е страхотна!

Не са ли малко 10 кори за цяла зима?

Публикуване на коментар